Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijačnič: Srbija treba usaglasiti svoju politiku s EU

Evropska unija u okviru sankcija Rusiji poziva partnere u svijetu da "ne idu na rusko tržište", izjavila je glasnogovornica  u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.

Što se tiče zemalja koje pregovaraju o članstvu u EU, Kocijančić je rekla da te zemlje moraju "postepeno do ulaska u članstvo"   svoju politiku usaglasiti  sa vanjskom  politikom Unije.

"O odnosima Srbije i Rusije nemam nikakav poseban komentar", dodala je Kocijančič i ponovo ukazala na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << svoju izjavu uoči posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu, da je "Srbija kandidat koji pregovara sa EU o članstvu i očekuje se da će to proevropsko opredeljenje za budućnost Srbije biti jasno iskazano tokom tog  posjeta".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Srbija treba da postepeno usaglasi politiku s Unijom

Izvor: Blic, 17.Okt.2014

Evropska unija u okviru sankcija Rusiji poziva partnere u svetu da "ne idu na rusko tržište", a zemlje koje pregovaraju o članstvu u EU da moraju "postepeno do ulaska u članstvo" da svoju politiku usaglase sa spoljnom politikom Unije, izjavila je danas portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.