Kfor: Podržavamo dijalog u cilju stabilnosti i smirivanja tenzija na severu KiM

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 17:14

Kfor: Podržavamo dijalog u cilju stabilnosti i smirivanja tenzija na severu KiM

Kfor je saopštio da nastavlja da podržava dijalog uz posredovanje EU, kao sredstvo za postizanje trajne stabilnosti i smirivanje tenzija na severu Kosova.

Komanda Kfor ostaje u bliskom kontaktu i koordinaciji sa svim domaćim i međunarodnim sagovornicima, uključujući predstavnike institucija na Kosovu, UNMIK, OEBS, EULEKS i ministarstvo odbrane Srbije, navodi se u saopštenju.

"Kfor pozdravlja sve multinacionalne napore, preduzete da se obe strane vrate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za pregovarački sto, i poziva sve strane da teže deeskalaciji i da se uzdrže od provokativnih akcija koje su protiv interesa svih ljudi koji žive na Kosovu", poručili su iz KFOR.

U saopštenju se potvrđuje da misija KFOR predvođena NATO ostaje budna i u potpunosti sposobna da ispuni svoj mandat i osigura bezbedno i okruženje i slobodu kretanja za pripadnike svih zajednica na Kosovu, u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN iz 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KFOR: Nastavljamo da podržavamo dijalog uz posredovanje EU

Izvor: Blic, 27.Jun.2023

KFOR je danas saopštio da nastavlja da podržava dijalog uz posredovanje EU, kao jedino sredstvo za postizanje nepovratne i trajne stabilnosti i smirivanje tenzija na severu Kosova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.