Kancelarija EU zabrinuta zbog incidenata nad Srbima na KiM

Izvor: RTS, 30.Apr.2020, 22:47

Kancelarija EU zabrinuta zbog incidenata nad Srbima na KiM

Kancelarija Evropske unije u Prištini saopštila je da je zabrinuta zbog incidenata koji se dešavaju protiv nevećinskih zajednica na Kosovu, a posebno kosovskih Srba.
U objavi Kancelarije EU u Prištini na Tviteru apeluje se na nadležne da preduzmu akcije, kako bi počinioci bili privedeni pravdi.

Tokom ovog meseca registrovano je više incidenata na Kosovu u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je stradala pokretna i nepokretna imovina Srba, podseća Kosovo onlajn.
U Janjinoj Vodi, selu kod Obilića 17. aprila je zapaljena kuća Tihomira Ristića, u kojoj tokom požara nije bilo nikoga. U selu Novake kod Prizrena 25. aprila zapaljena je kuća Momira Stanojevića. U selu Crkolez u opštini Istok 26. aprila Mališi Tijaniću ukradeni su putnički automobil i bik. 
Dan kasnije u selu Gojbulja grupa od pet punoletnih Albanaca pokušala je da obije crkvu i lupala o crkveno zvono, međutim, odustali su kada su meštani izašli i suočili se sa njima.
Drugi incident u ovom selu dogodio se dva dana kasnije, 29. aprila, kada je ista grupa u školskom dvorištu, počela da lomi stakla i na zidu je ispisala grafit OVK. Iste noći u Babinom Mostu u opštini Obilić iz dva srpska domaćinstva ukradene su poljoprivredne mašine.
U selu Cernica u opštini Gnjilane 28. aprila je zapaljena kuća Svetozara Cvetkovića.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU zabrinuta zbog incidenata u srpskim sredinama na KiM

Izvor: RTS, 01.Maj.2020, 08:32

. Misija EU u Prištini saopštila je da je zabrinuta zbog ponavljanja bezbednosnih incidenata prema nevećinskim zajednicama na Kosovu, posebno Srbima.

Nastavak na RTS...

Kancelarija EU u Prištini: Zabrinuti smo zbog incidenata na Kosovu, posebno nad Srbima

Izvor: Večernje novosti, 01.Maj.2020

"Apelujemo na nadležne da preduzmu akcije, kako bi počinioci bili privedeni pravdi", navodi se u objavi Kancelarije EU u Prištini na Tviteru Posle Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srpske liste, serije napada na srpsku imovinu širom Kosova i Meothije osudila je i Kancelarija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.