Kadare: Raseljavanje - jedan od najozbiljnijih oblika genocida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadare: Raseljavanje - jedan od najozbiljnijih oblika genocida

Albanski pisac Ismail Kadare izrazio je žaljenje zbog masovnog odliva stanovnika Kosova ka zemljama EU, ocenivši da nije reč o ekonomskoj emigraciji već o opasnom raseljavanju koje vodi uništenju nacije.

"Da budem iskren, nisam sasvim u stanju da to objasnim. Problemi Kosova su svakako veoma ozbiljni, realni problemi. I mi u Albaniji imamo manje - više iste probleme. Manje više ima ih i na Balkanu, u delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evrope. Ali odlazak iz zemlje nije rešenje, nikada nije bilo i neće biti rešenje", rekao je Kadare, preneli su albanski mediji.

Pisac je kazao da ga je posebno potresla vest da je među izbeglicama sa Kosova i oko 6.000 školske dece.

"To se ne može opravdati isključivo ekonomskim razlozima. To je neka vrsta psihoze, veoma, veoma tužnog moralnog pada. Raseljavanje je jedan od najozbiljnijih oblika genocida, vid uništenja nacije", rekao je Kadare.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kadare: Iseljavanje Albanaca vodi ka uništenju nacije

Izvor: RTS, 12.Feb.2015

. Najpoznatiji albanski pisac i ozbiljni kritičar vlasti Ismail Kadare tvrdi da talas iseljavanja Albanaca sa Kosova predstavlja "moralno popuštanje" i vid psihoze koji vodi ka "uništenju nacije".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.