KAZNE ZA PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Evropska unija besna na Kurtija - ovakav odgovor Brisela niko nije očekivao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 15:51

KAZNE ZA PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Evropska unija besna na Kurtija - ovakav odgovor Brisela niko nije očekivao!

Paket korektivnih mera uveden je danas protiv institucija lažne države Kosova.

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas da EU očekuje da se u utorak pokazalo da nema deeskalacije situacije na KiM, kao i da taj status kvo mora da se prekine.

On je na konferenciji za novinare rekao da je premijer privremenih prištinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << institucija uprkos pozivima EU odbio da preduzme korake ka deeskalaciji, zbog čega je pripremljen paket mera koje će odmah stupiti na snagu.

- Diplomatija se nastavlja, pripremili smo predloge mera, to nisu sankcije, već mere koje će odmah stupiti na snagu. Očekujemo od Kurtija da preduzme korake za hitnu deeskalaciju. Mere će biti privremene, ukinuće se čim se situacija smiri - rekao je on.

On je pojasnio da će mere biti i finansijske i da će se uvoditi postepeno, u zavisnosti od dešavanja na terenu.

Na pitanje o izborima održanim 23. aprila u četiri opštine na severu KiM, Stano je rekao da je na njima izlaznost bila veoma, veoma niska - kao i da nisu doneli potrebno rešenje situacije.

- Oni su samo doprineli novoj eskalaciji nasilja. Imamo erupciju tenzija i nasilja. Ima toliko problema i izazova. Pokušavamo da pomognemo da se prevaziđe kriza - rekao je Stano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.