Junker u poseti Zapadnom Balkanu od 25. februara do 1. marta

Izvor: RTS, 08.Feb.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker u poseti Zapadnom Balkanu od 25. februara do 1. marta

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker boraviće u zvaničnoj poseti Zapadnom Balkanu od 25. februra do 1. marta, saznaje "Tanjug" u Briselu.
Posle komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana koji se trenutno nalazi u poseti Srbiji i Crnoj Gori, koje su označene kao lideri evrointegracionog procesa, na Zapadni Balkan dolazi i predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker. 

Junker >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi između 25. februara i 1. marta trebalo da obiđe svih šest partnera EU u regionu.
Poseta predsednika Evropske komisije Zapadnom Balkanu najavljena je još prošle godine, a u Briselu Junkerov dolazak vide kao deo nastojanja EU da promoviše i podrži proces evrointegracija zemalja Zapadnog Balkana. 
Evropski zvaničnici u više navrata su naglašavali da će 2018. godina biti ključna godina u kojoj će se, pogotovo u prvih šest meseci, fokus EU staviti na proširenje i EU integracije Zapadnog Balkana. 
Posle usvajanja nove Strategije proširenja i poseta komesara Johanesa Hana i predsednika Junkera, očekuje se da u aprilu Evropska komisija usvoji "paket proširenja" odnosno izveštaje o napretku svih zemalja koje se nalaze u procesu proširenja. Za maj je planiran samit EU i Zapadnog Balkna u Sofiji. 
U junu je planirano da Evropski savet usvoji zaključke o proširenju Unije na Zapadni Balkan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Junker 25. februara iz Skoplja počinje balkansku turneju

Izvor: B92, 08.Feb.2018

Skoplje -- Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker posetu regionu, tokom koje će predstaviti Strategiju EU za Zapadni Balkan, počinje 25. februara u Skoplju...To je najavio makedonski vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani..."Ovo je važan trenutak za prezentaciju Strategije, ali i za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.