Junker 25. februara iz Skoplja počinje balkansku turneju

Izvor: B92, 08.Feb.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker 25. februara iz Skoplja počinje balkansku turneju

Skoplje -- Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker posetu regionu, tokom koje će predstaviti Strategiju EU za Zapadni Balkan, počinje 25. februara u Skoplju.

To je najavio makedonski vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani.

"Ovo je važan trenutak za prezentaciju Strategije, ali i za ohrabrivanje vlada da udvostruče napore za ostvarivanje novih ciljeva", rekao je Osmani na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare u Skoplju.

To će biti prva Junkerova poseta Makedniji koju će, prema ranijim najavama, u okviru balkanske turneje u martu posetiti i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini.

Prema ranijim najavama, Junker će tokom balkanske turneje posetiti i Beograd, Podgoricu, Prištinu, Sarajevo i Tiranu, a turneju će završi u Sofiji, glavnom gradu predsedavajuće Uniji – Bugarske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.