Jovanović: Ne razumem zašto uvlačimo strance u naše poslove

Izvor: RTS, 28.Avg.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ne razumem zašto uvlačimo strance u naše poslove

Povodom poziva iz opozicije Evropskoj uniji da posreduje u razgovorima sa predstavnicima vlasti o izbornim uslovima predsednik DSS-a Miloš Jovanović je rekao da ne razume zašto se uvlače stranci u domaće poslove.
Ta ideja izneta je u pismu predsednika PSG Sergeja Trifunovića Dejvidu Makalisteru, uoči njegove posete Beogradu, a Jovanović podseća da poslanici DSS-a nisu bili na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Makalisterom, te ističe da uvlačenje stranaca u srpske probleme vidi kao izraz odsustva samopoštovanja.
"Čudi me ta navika u našoj političkoj eliti, koja nije od juče, a nekako je uzela maha, da uvlačimo strance u naše poslove. Oni vrlo dobro znaju šta se kod nas događa, i dok im taj ko je na vlasti odgovara zbog njihovih interesa, oni će zažmuriti na sve ostalo", kaže Jovanović za Tanjug i dodaje da bi njega bilo sramota da se žali, jer se time, osim nedostatka samopoštovanja, priznaje i neka vrsta nesposobnosti i nemoći da stvari sami promenite.
Dosadašnjim razgovorima predstavnika opozicije i vlasti na Fakultetu političkih nauka, bez bilo kakvih posrednika, inače, nije zadovoljan, a smatra ih pre svega nekonstrukivnim.
"I danas se ne zna na čiju inicijativu je sazvan sastanak na FPN. Zna se ko ga je sazvao formalno, ali tu je neko vukao konce u pozadini. Nije načisto sa kojim ciljem je to urađeno i šta iz takve forme može da proistekne", ukazuje Jovanović.
Temu bojkota izbora takođe smatra preuranjenom, a DSS odluku o tome neće doneti dok se izbori ne raspišu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Sergej Trifunović

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jovanović: Uvlačenje stranaca u srpske probleme je odsustvo samopoštovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019

Ne razumem zašto uvlačimo strance u naše poslove, kaže predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović povodom poziva iz opozicije Evropskoj uniji da posreduje u razgovorima sa predstavnicima vlasti o izbornim uslovima...Ta ideja izneta je u pismu predsednika PSG Sergeja Trifunovića Dejvidu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.