Izvestan napredak u dijalogu, nastavak 2. aprila

Izvor: EurActiv Srbija, 21.Mar.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvestan napredak u dijalogu, nastavak 2. aprila

Sedma runda dijaloga premijera Srbije i Kosova završena je 20. marta bez dogovora, izvestan napredak je postignut, ali razlike u vezi sa zajednicom srpskih opština na Kosovu i dalje postoje. Nastavak dijaloga je zakazan za 2. april, a visoka predstavnica EU Ketrin Ešton veruje da bi tada moglo biti postignuto zaključno rešenje. Premijer Srbije Ivice Dačić smatra da je dogovor "ni daleko ni blizu". Sličan stav ima i premijer Kosova Hašim Tači koji ipak očekuje rešenje o normalizaciji odnosa u narednim danima. Vlada Srbije zatražila je 21. marta da se dijalog sa Prištinom nastavi bez pritisaka kako bi se pronašlo pravedno rešenje koje bi osiguralo život Srba u južnoj pokrajini i kako bi se Srbiji otvorile evropske perspektive.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Berlin ćuti o dijalogu do 2. aprila

Izvor: B92, 21.Mar.2013

Beograd -- Nemački zvaničnici su oprezni u ocenama nastavka dijaloga Beograda i Prištine i kako B92 saznaje, biće spremni da komentarišu ceo proces tek 2. aprila...Za taj dan je zakazana osma runda razgovora premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija uz posredovanje Evropske unije u Briselu...Visoka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.