Izbeglice će se po EU raspoređivati bez nametanja kvota

Izvor: Blic, 22.Sep.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice će se po EU raspoređivati bez nametanja kvota

Raspoređivanje 120.000 izbeglica u zemljama EU biće obavljeno na dobrovoljnoj osnovi i neće biti nametanja nacionalnih kvota, izjavio je danas jedan evropski diplomatski izvor.

"Neće biti obavezujućih kvota. Očekuje se da će raspoređivanje biti na dobrovoljnoj osnovi", rekao je ovaj izvor agenciji RIA "Novosti" uoči vanrednog sastanka ministra unutrašnjih poslova zemalja Unije.

Izvor je dodao da su Mađarska, Češka Republika, Slovačka i Rumunija insistirale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ovakvom pristupu.

Ministri unutrašnjih poslova diskutovaće o rešavanju migrantske krize dan nakon što je Mađarska usvojila zakon koji omogućava angažovanje vojske radi zaštite granica.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je ranije da je malo verovatno da će članice Unije pristati na obavezujuće kvote za prihvatanje izbeglica u svim zemljama.

Više od 500.000 migranata i izbeglica sa Bliskog istoka, iz Azije i Afrike stiglo je u evropski blok od početka ove godine, navodi se u podacima Evropske komisije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri EU o izbegličkoj krizi, na stolu tekst

Izvor: Mondo, 22.Sep.2015

Ministri unutrašnjih poslova i pravde država članica EU okupili su seu Briselu po drugi put u poslednjih osam dana kako bi pokušali da prevaziđu podele u vezi sa rešavanjem izbegličke krize...Foto: Ap Photo.. Pred početak sastanka su najavili da su pripremili tekst čijem se usvajanju nadaju...Francuski...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.