Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 17:32

Isporučene uniforme za zdravstvene radnike angažovane sredstvima EU

Uniforme za medicinske radnike angažovane uz pomoć Evropske unije stigle su u nekoliko ustanova širom zemlje u vreme kada se i Srbija i region suočavaju sa rastućim brojem obolelih od KOVID- 19, saopštio je danas EU Info centar.

Prva tura uniformi isporučena je javnim zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Valjevu, Šapcu, Novom Pazaru, Nišu, Vranju, Novom Sadu i Somboru.

Uniforme su namenjene medicinskom osoblju, koje je nedavno angažovano kao pomoć EU >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naporima Srbije u borbi protiv pandemije.

Medicinski radnici zaposleni su u okviru programa koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Sve isporuke su protekle veoma dobro, a partneri na terenu izrazili su zahvalnost za pomoć koju su dobili od Evropske unije.

"Zdravstveni radnici – lekari, medicinske sestre, laboratorijski tehničari i administrativno osoblje, koji će biti zaposleni u koordinaciji sa Institutom 'Batut', biće upućeni na ispomoć u zavode za javno zdravlje, bolnice, domove zdravlja i laboratorije širom Srbije. U narednih 6 meseci ovih 200 profesionalaca radiće na prvoj liniji u opštinama u kojima je to najpotrebnije, poput Beograda, Kragujevca, Užica, Valjeva, Čačka, Šapca, Kraljeva, Novog Pazara…", objasnio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, kada je sredinom jula najavljeno zapošljavanje medicinskih i nemedicinskih radnika iz Srbije.

"Milion evra iz IPA II fonda izdvojeno je za angažman oko 200 ljudi koji će pripadati zdravstvenim timovima, sačinjenih od jednog lekara, dva tehničara i jednog administrativnog radnika", rekla je tada ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ambasador Fabrici nedavno je posetio neke od novozaposlenih lekara u Zavodu za javno zdravlje Valjevo, kada je podsetio da je EU od marta, kada je pandemija pogodila i Srbiju, izdvojila 93 miliona evra, od čega je 15 miliona evra bilo namenjeno hitnoj pomoći, a 78 miliona evra za ekonomski oporavak.

Takođe, do sada je u borbi protiv virusa korona EU finansirala 800.000 zaštitnih maski, 100 trijažnih kontejnera (svi proizvedeni u Srbiji), kao i opremu za njih, 300 infracrvenih beskontaktnih toplomera, 100 koncentratora kiseonika, i drugo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Isporučene uniforme za zdravstvene radnike angažovane sredstvima EU

Izvor: Beta, 21.Okt.2020

Uniforme za medicinske radnike angažovane uz pomoć Evropske unije stigle su u nekoliko ustanova širom zemlje u vreme kada se i Srbija i region suočavaju sa rastućim brojem obolelih od KOVID- 19, saopštio je danas EU Info centar.Prva tura uniformi isporučena je javnim zdravstvenim ustanovama u...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.