I KURC DIGAO GLAS PROTIV ERDOGANA: Evropa ne treba da okreće glavu već da mu pokaže gde je crvena linija

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 17:02

I KURC DIGAO GLAS PROTIV ERDOGANA: Evropa ne treba da okreće glavu već da mu pokaže gde je "crvena linija"

Kurc je optužio Ankaru za kršenje prava novinara, disidenata i opozicionih političara i ocenio da Tuska koristi migrante kao "oružje" protiv EU, a da bušenjima u istočnom Mediteranu krši međunarodno pravo.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je EU da pokaže svoju snagu i suprotstavi se turskom predsedniku Erdoganu

Sebajstijan Kurc je na konferenciji za medije pred sastanak EU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lidera u Briselu pozvao EU da turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu postavi jasne "crvene linije" koje bi uključivale i sankcije.

- Mislimo da EU više ne treba da okreće glavu već da reaguje jasno. Potrebne su nam konačno jasne procedure i reakcija. Videli smo da nereagovanje na tursko ponašenje ne vodi nigde - poručio je Kurc.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.