Izvor: Luftika.rs, 10.Jul.2020, 16:31

Hrvatska zabeležila rekordan broj zaraženih, najavljene strože mere

Ministar zdravlja Vili Beroš najavio je pooštravanje zaštitnih mera protiv koronavirusa i na granicama zbog „lošijeg epidemiološkog stanja u susednim zemljama“.
On je to rekao danas nakon sastanka u vladi.
Beroš je novinarima rekao da je vlada razmatrala brojne mere zaštite od koronavirusa.
– Uvešćemo strože kriterijume za ulazak u Hrvatsku, biće to ili samoizolacija od 14 dana ili kraća samoizolacija uz obavezno testiranje – rekao je Beroš.
To, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je, neće važiti za Hrvate iz BiH zbog odluka EU koje su na snazi od 1. jula.
Preporučiće, kaže, nošenje maski u nekim delatnostima kao što su ugostiteljstvo i trgovina.
U Hrvatskoj je u poslednjih 24 sata zabeležen rekordan broj zaraženih – 116.
Kako je najavljeno, zbog toga će biti uvedene nove mere.
Hrvatska otvara granicu za 10 zemalja, ali ne i prema Srbiji
Izvor: Tanjug

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska najavljuje nove mere radi suzbijanja epidemije

Izvor: B92, 10.Jul.2020

Pošto je danas u Hrvatskoj zabeleženo rekordnih 116 novih slučajeva koronavirusa, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je nove mere...Mere su u vezi sa pojačanim nadzor okupljanja, povećanje kriterijuma za ulazak u Hrvatsku iz susednih zemalja i obavezu nošenja maski u ugostiteljstvu i trgovini,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.