Izvor: Radio 021, 08.Jun.2020, 17:58

Hrvatska među prvih pet zemalja u EU po čistoći vode za kupanje

Najčistije vode za kupanje u Evropi su na Kipru, u Austriji, Malti, Grčkoj i Hrvatskoj, piše u izveštaju Evropske agencije za zaštitu životne sredine (EEA).

Tih pet zemalja dobilo je odličnu ocenu za najmanje 95 odsto svojih kupališnih mesta. Na Kipru, ocenu "izvrstan" dobilo je 99,1 odsto mesta za kupanje.

Turisti koji se boje da će se zaraziti korona virusom na kupanju trebalo bi da slede smernice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nacionalnih ili lokalnih vlasti, navodi ta agencija. Treba držati odstojanje i dovoljno često prati ruke.

Agencija je testirala vodu za kupanje na oko 22.300 morskih, rečnih i jezerskih plaža u EU, kao i u Britaniji, Švajcarskoj i Albaniji.

Oko dve trećine mesta za kupanje su na moru i ta mesta su uopšteno čistija od voda u unutrašnjosti.

Testovi su utvrdili da 294 mesta, odnosno 1,3 odsto, imaju slab kvalitet vode i predstavljaju rizik za bolesti poput dijareje.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.