Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Trepča neće biti deo dijaloga, EU izgubila put u svom dvorištu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj odbacio je danas kao neprihvatljiv stav Evropske unije da Trepča može biti deo dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Haradinaj je tim povodom optužio EU da je "izgubila put u svom dvorištu".

"Reakcija Evropske unije protiv usvajanja Statuta Trepče u Skupštini Kosova je dokaz da je EU izgubila put u svom dvorištu. Izjava portparolke Evropske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Maje Kocijančić da Trepča treba da bude deo dijaloga je izjava bez presedana, neprihvatljiva i kao takva dovodi u pitanje suverenitet države Kosovo", napisao je Haradinaj ne Fejsbuku.

On je naveo da Trepča "nije otvoreno pitanje između Kosova i Srbije".

"Narod Kosova i njegove institucije ni u jednom trenutku neće dozvoliti stvaranje lažnih tema koje su jasno usmerene prema podeli Kosova", rekao je Haradinaj.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je ranije danas novinarima da Trepča treba da bude deo dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.