Haradinaj: Obavestio sam Mogerini i sve ambasadore o porezu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Obavestio sam Mogerini i sve ambasadore o porezu

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je da je visoku predstavnicu EU Federiku Mogerini i sve ambasadore u Prištini obavestio o razlozima za povećanje poreza na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine za 100 odsto.

Haradinaj je u holu kosovskog parlamenta novinarima rekao da je upravo poslao pismo svim ambasadorima i šefici Kancelarije EU u Prištini, Nataliji Apostolovoj, koja će to pismo proslediti šefici evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << diplomatije Federiki Mogerini.

- To je suverena odluka Kosova donesena u odbrani sopstvenih interesa. To smo učinili zbog toga što Srbija ne poštuje trgovinske sporazume između sa Kosovom, nameće blokade za naše proizvode i nastavlja agresiju prema Kosovu - rekao je Haradinaj, preneli su prištinski mediji.

U meduvremenu, na vanrednoj sednici kosovskog parlamenta, Haradinaj je rekao porez od 100 odsto neće biti sveden na normalu sve dok Beograd ne prizna kosovsku nezavisnost.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj i komandant Kfora ocenili da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i odlazeći komandant Kfora italijanski general Salvatore Kuoči ocenili su danas da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra.Kako je saopšto iz Vlade Kosova, Haradinaj je tokom razgovora pohvalio ulogu komandanta i vojnika Kfora i zahvalio im na "doprinosu stvaranja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.