Grad finansira obnavljanje licence Vazduhoplovne akademiju

Izvor: Studio B, 22.Apr.2013, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad finansira obnavljanje licence Vazduhoplovne akademiju

Grad Beograd je izdvojio dva miliona dinara za obnavljanje licence Vazduhoplovne akademije, tako da svršeni đaci sa diplomama i dozvolama ove škole posao mogu tražiti i u zemljama Evropske unije.

Prepoznajući značaj toga da je u regionu Vazduhoplovna akademija u Beogradu jedina škola koja je sertifikovana od Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA), grad je još 2006. godine finansirao aplikaciju Vazduhoplovne akademije za dobijanje prestižne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << licence.

- Naša strategija obrazovanja upravo podrazumeva pružanje podrške školama koje su inovativne u svom radu i koje učenicima omogućavaju zaposlenje nakon četvorogodišnjeg školovanja. Zahvaljujući uvedenim standardima, učenicima Vazduhoplovne akademije je omogućeno da steknu zanimanja koja su vrlo tražena ne samo kod nas nego i šire, i to je opredelilo grad Beograd da izdvoji sredstva za pomenutu licencu - istakla je za Beoinfo Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović napomenuo je da svi obrazovni profili u njihovoj školi zahtevaju, osim diplome, i dozvole za rad.

- Ne školujemo jeftinu radnu snagu. Ovo su ljudi čiji će sat rada kad završe školu i steknu licencu biti vrlo skup i imaće lepu perspektivu da rade u zemlji i inostranstvu. Osim nacionalne licence, koju izdaje naš Direktorat civilnog vazduhoplovstva, naša škola je u januaru 2012. godine stekla i licencu Evropske agencije za bezbednost civilnog vazduhoplovstva, što znači da će u junu 2015. sa diplomom naše škole učenici moći da traže dozvolu za rad u bilo kom direktoratu EASA u Evropi. Drago nam je što je sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu postignuto sistemsko rešenje da grad Beograd ubuduće finansira godišnje troškove te licence - rekao je Cvijović i dodao da inspekcija EASA dolazi dva puta godišnje u Beograd, kako bi proverila da li je sve što škola radi u skladu sa propisanim.

Vazduhoplovna akademija, nekadašnja „Petar Drapšin", počela je sa radom 1924. godine. Trenutno je pohađaju i učenici iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kako se bliži prijem novih đaka, u toku je i predstavljanje akademije u 129 osnovnih škola širom Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zanimanje traženo u svetu

Izvor: Danas, 22.Apr.2013

Grad je izdvojio dva miliona dinara za obnavljanje licence Vazduhoplovne akademije, tako da svršeni đaci sa diplomama i dozvolama ove škole posao mogu tražiti i u zemljama Evropske unije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.