Goraždevac: Tzv Kosovska policija namerava da ukloni srpske zastave

Izvor: KMnovine.com, 21.Maj.2020, 08:31

Goraždevac: Tzv ''Kosovska policija'' namerava da ukloni srpske zastave

Da postoji ideja da se iz Goraždevca uklone srpske zastave predsedniku privremenog organa u Goraždevcu Milošu Dimitrijeviću preneo je komandir "kosovske policijske stanice" u Peći, Nue Nikola.


   
Zastava na predajniku MTS-a u Goraždevcu    

Dimitrijević tvrdi da je već dva puta povodom ovog problema išao na razgovor u stanicu policije, kada mu je sugerisano da skine zastavu.

Predsednik privremenog >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << organa u Goraždevcu Miloš Dimitrijević kazao je da je ovaj problem prijavljen OEBS-u, kancelariji Evropske unije i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice.

“Vidimo da je međunardona zajednica reagovala OEBS je razgovarao samnom danas. Šta će dalje da se preduzme i kako će dalje da se odnose ja ne znam ali znam da ja zastavu da skidam neću”, kazao je Dimitrijević.

Na mnogim mestima na Kosovu i Metohiji postavljene su zastave Albanije, neretko i ostalih država. Dimitrijević se pita kako je moguće da samo jedna smeta organima policije i to u srpskoj sredini.

“Mi kao Srbi treba da imamo svoju zastavu i obeležja na ovim prostorima. Nama ne smeta ni jedna zastava drugih država koje su postavljenje širom Kosova i Metohije i samom gradu Peći”, rekao je Dimitrijević.

Regionalni portparol tzv "Policije Kosova" za Peć Fadilj Gaši u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac je rekao da o tome nema informacije i uputio nas na komandira policijske stanice u Peći, Nue Nikolu, koji i pored brojnih pokušaja da stupimo u kontakt nije odgovarao na naše pozive i poruke, piše Radio Goraždevac.





KM novine žele da podsete na neprijatnu istinu koja se predugo prećutkuje. Te činjenice mogu u mnogome da pomognu razumevanje pokušaja da se ostvari namera o skidanju srpskih zastava.

Nije nikakva tajna da Šiptari žele da uklone sa Kosova i Metohije svaki trag postojanja Srba. Ali oni to nisu smeli da urade, i ne smeju da rade, tamo gde se srpstvo čuva i gde se ona iskreno i dosledno branilo. Ovakve stvari se dešavaju u onim sredinama u kojima su određeni Srbi, a pretežno prestavnici lokalne vlasti, podlegli iskušenjima i postali šiptarski poslušnici. Onog momenta kada se ti poslušnici dokažu kao "verni", što znači u svemu pokorni jer Šiptar nikada Srbe neće smatrati vernim i lojalnim podanicima i to sa punim pravom ali samo onda kada se radi o pravim a ne deklarativnim Srbima, od njih setraži do tada nezamislivo. Goraždevac ima tu nesreću, kao i ostale srpske sredine u kojima je svu lokalnu vlast preuzeo predsednik Vučić sa svojim ljudima, da stanovništvo silom prilika predstavljaju najistaknutiji poslušnici separatisti na Kosovu i Metohiji.

U ovom sluaju to svakako znači i da je Dimitrijević deo te postave, čak je čelni čovek grupe koja koristi sve materijalne privilegije za stavljanje šiptarskim separatistima na puno raspolaganje. I to ne čini sam već je i njegov sin, Darko Dimitrijević, vlasnik Radio Goraždevca možda još i više "napredovao" kao takav. To je verovatno jedini medij gde ćete moći da čujete da su Kosovo i Metohija "država" odnosno, "republika Kosovo". Ne samo da se toga ne stide već ističu svoje podaništvo.

Obojica se nalaze na platnom spisku separatista, sa ostalim članovima svojih porodica jer su se nametnuliza najuticajnije predstavnike ove sredine, i kontrolišu sav novac i sredstva koja separatisti nude i to ne za pomoć Srbima već kao sredstvo ucene da ti preostali Srbi omoguće njihov ostanak na vlasti.

Uz ovakvo podaništvo, koji Šiptar ne bi učinio onošto želi - da ukloni tragove srpskog postojanja? Naravno da ga nema. Zato to ne čine oni već traže od Dimitrijevića da to on učini. I vrlo je verovatno i da će se to, na veliku žalost i ogorčenje časnih i poštenih Srba u Goraždevcu, i desiti na kraju.



PROČITAJTE JOŠ:  
Kosmet 1998: Mučeništvo Srđana Perovića - KM NovineSrđan Perović, od oca Jezdimira, rođen je 20. decembra 1962. godine u Peći, na Kosmetu. Po profesiji je bio policajac, zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova SRJ. Bio je pripadnik interventnog voda "Munje" koje su brojale 30-ak pripadnika. 6. jula 1998.


PROČITAJTE JOŠ:  
Ivan Maksimović: Divlji psi Goraždevca - KM Novine"Ko su, u stvari, divlji psi Goraždevca? Pitanje na koje nam oni sami daju odgovor. Dovoljno je da samo malo oslušnete... " "Gde su deca ubijena"? - pitao sam da mi neko pokaže put. Najužasnije pitanje koje možete nekome da postavite. "Tamo, eno tamo", pokazuje mi meštanin rukom, nekako kao nevoljno.


PROČITAJTE JOŠ:  
Otac ubijenog Pante: Izbavite nas iz Goraždevca - KM NovineDakić je uveren da policija, bilo kosovska ili međunarodna, zna ko su počinoci zločina, ali je nekom cilj da se zločin u Goraždevcu zataška i ostane nerasvijetljen. "Znam ko su ta dvojica zločinaca. Jedan od njih je dolazio u Goraždevac. "Oni trenutno nisu na Kosovu i Metohiji.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.