Federika Mogerini napustila sastanak zbog Haradinaja

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federika Mogerini napustila sastanak zbog Haradinaja

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini napustila je sastanak Saveta za pridruživanje i stabilizaciju zbog zahteva premijera Kosova Ramuša Haradinaja da se poveća učešće SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Ranije danas iznenada je otkazana konferencija za medije šefice diplomatije EU i premijera Kosova, koja je bila planirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << po završetku sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Kosova. Zvanično objašnjenje evropske strane bilo je da je razlog otkazivanja "pitanje agende".

Kosovski dopisnici iz Brisela javljaju o "lošoj amosferi" koja je vladala tokom sastanka koji je održan jutros u zgradi Evropskog saveta.

Izvori sa sastanka navode da je Haradinaj insistirao na većem učešću SAD u procesu dijaloga između Beograda i Prištine kome posreduje EU. Navodi se i da je šefica EU diplmatije to shvatila lično i napustila sastanak Saveta pre njegovog završetka.

Inače, ovo je prva zvanična poseta Haradinaja Briselu od preuzianja premijerske funkcije.

On je, pored učešća na sednici Saveta za SSP EU i Kosova, bilateralno razgovarao sa Federikom Mogerini i komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.