Fajon: Srbija pokazala visok nivo profesionalnosti

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Srbija pokazala visok nivo profesionalnosti

Evropska parlamentarka Tanja Fajon ocenila je danas da je Srbija od početka pristupnih pregovora sa EU pokazala visoki nivo profesionalnosti i spremnost za sprovođenje reformi, ali da i dalje vlada zabrinutost zbog slobode medija i izražavanja, kao i zaštite manjina.

"Novi podsticaj treba dati i procesu normalizacije odnosa s Prištinom", rekla je Fajon na predstavljanju paketa godišnjih Izveštaja EK o proširenju pred Spoljnopolitičkim komitetom Evropskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Briselu.

Ona je napomenula da proces proširenja EU mora biti dvosmeran i da, ako zemlje koje teže članstvu sprovode reforme i ispunjavaju obaveze, onda to treba da čini i EU tako što će ih nagraditi.

"Važno je pokazati zemljama zapadnog Balkana i Turskoj da ih u potpunosti podržavamo u sprovođenju reformi", rekla je Fajon.

Prema njenim rečima, od tempa sprovođenja reformi zavisi dinamika pristupnog procesa EU.

"Evropski parlament će preispitivati i nadgledati politiku proširenja EK i učinićemo sve što možemo kako bismo najbolje podržali zemlje u njihovim naporima", poručila je Fajon.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.