Fajon: Dačić je tražio da budem izuzeta iz medjustranačkog dijaloga

Izvor: Beta, 26.Jan.2021, 11:49

Fajon: Dačić je tražio da budem izuzeta iz medjustranačkog dijaloga

Evropska poslanica Tanja Fajon potvrdila je da je zvanični Beograd tražio njeno izuzeće u dijalogu evropskih i srpskih parlamentaraca i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel, jer Evropska unija ima jasna interna pravila o predstavljanju.Fajon je za televiziju Nova S rekla da će više detalja o nastavku tih razgovora biti poznato u četvrtak, posle dogovora predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačiča i predstavnika EU Dejvida Mekalistera."Nisam to čula od predsednika (Aleksandra) Vučića, već mi je Mekalister preneo svoj razgovor sa Dačićem, koji je tražio da ja ne budem više učesnik u tom dijalogu. To je neprihvatljivo za nas, jer Evropska unija i mi u evropskom parlamentu imamo naša interna pravila predstavljanja", navela je ona.Fajon, koja je predsednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, podsetila je da evropska strana nije postavljala bilo kakve uslove ko treba da sedi sa srpske strane pregovaračkog stola."Mi ne utičemo na dogovor srpske strane ko će biti njihov pregovarač, pa ne mogu ni oni na naš... nama je samo važno da su i vlast i opozicija deo dijaloga", istakla je ona.Na pitanje zašto misli da je njeno učešće sporno za vlasti u Srbiji, ona je rekla da ne zna konkretne razloge."Možda jer sam socijaldemokrata, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajon: Dačić je tražio da budem izuzeta iz međustranačkog dijaloga

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Evropska poslanica Tanja Fajon potvrdila je da je zvanični Beograd tražio njeno izuzeće u dijalogu evropskih i srpskih parlamentaraca i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel, jer Evropska unija ima jasna interna pravila o predstavljanju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.