FRANCUZI POSLALI JASNU PORUKU: Produženje roka za Bregzit može, ali samo pod OVIM USLOVIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUZI POSLALI JASNU PORUKU: Produženje roka za Bregzit može, ali samo pod OVIM USLOVIMA

U slučaju političke promene,produžetak roka za izlazak iz EU

Francuska bi mogla razgovarati o tome da Londonu produži rok za izlazak iz Evropske unije, ako u Britaniji dođe do političke promene koja bi omogućila drugačiju vrstu dijaloga o Bregzitu, izjavila je danas sekretarka za evropske poslove Francuske Ameli de Monšalen.

Što se tiče produženja roka za izlazak Britanije iz EU Francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << govori istu stvar više od šest meseci, rekla je Monšalenova, preneo je Rojters.

- Ako budu organizovani novi (britanski) izbori ili novi referendum, ako dođe do političke promene koja nas navodi da verujemo da možemo da imamao drugačiji dijalog od onog koji imamo danas, onda se može razgovarati o produženju - rekla je ona.

- Ali davanje više i više vremena pod istim uslovima ne daje nam mnogo nade da će se dogoditi nešto drugačije - zaključila je Monšalenova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.