FOKUSIRANI SMO NA DEESKALACIJU I IZVODLJIVA REŠENJA Borelj u radnoj poseti Dubrovniku poslao JASNU poruku stranama u dijalogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 17:47

"FOKUSIRANI SMO NA DEESKALACIJU I IZVODLJIVA REŠENJA" Borelj u radnoj poseti Dubrovniku poslao JASNU poruku stranama u dijalogu

Tenzije na Kosovu se ne stišavaju.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj poručio je da, kada je reč o situaciji na severu Kosova, potrebno jedinstvo, fokusiranje na deeskalaciju i pronalaženje izvodljivih rešenja.

Borelj, koji se danas na marginama "Dubrovačkog foruma 2023" sastao sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, naveo je na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tviteru da su razgovarali o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Thank you, PM @AndrejPlenkovic for an important exchange on the regional situation, esp on BiH. Also on north of Kosovo, at times when we need to be united, focussed on de-escalation & workable solutions

Croatia’s success story is a clear demonstration of EU transformative power pic.twitter.com/eS3nkOwQD9

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) July 8, 2023

- Hvala Andreju Plenkoviću na važnoj razmeni stavova o regionalnoj situaciji, posebno u BiH, takođe i na severu Kosova, u trenucima kada treba da budemo ujedinjeni, fokusirani na deeskalaciju i izvodljiva rešenja - naveo je Borelj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"POTREBNO JE JEDINSTVO, FOKUS NA DEESKALACIJI" Borelj razgovarao sa Plenkovićem o situaciju u regionu i na severu KiM

Izvor: Blic, 08.Jul.2023

Šef evropske diplomatije Đuzep Borelj saopštio je danas da je u Dubrovniku razgovarao sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o situaciji u regionu i na severu KiM u vreme kada je, kako je naveo, potrebno jedinstvo, fokus na deeskalaciji i pronalaženje izvodljivih rešenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.