Evropska sudbina BiH zavisi od izbora

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2010, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska ''sudbina'' BiH zavisi od izbora

Od ishoda izbora u Bosni i Hercegovini će najverovatnije zavisiti sposobnost te podeljene zemlje da izgradi jače centralne institucije i tako se približi Evropskoj uniji, piše danas londonski Fajnenšel Tajms o izborima održanim u nedelju u BiH.

List navodi da je odziv birača, veći od očekivanog, pobudio nade, uglavnom zapadnih diplomata, da bi izbori mogli da prodrmaju komplikovani politički sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kojim "separatistički nastrojeni bosanski Srbi već četiri godine manipulišu u svoju korist".

Takva promena bi u Federaciji BiH mogla da se dogodi ako Socijaldemokratska partija, kao jedina veća stranka koja pokušava da bude multietnička, napravi proboj na štetu čisto bošnjačkih partija, dok su šanse za tako nešto u Republici Srpskoj mnogo manje, piše Fajnenšel Tajms.

U Republici Srpskoj je Savez nezavisnih socijaldemokrata pred relativno ubedljivom pobedom, posle nacionalističkom retorikom nabijene predizborne kampanje lidera te stranke Milorada Dodika, prenosi Radio Bi-Bi-Si.

Fajnenšel tajms zaključuje da je Dodik, koji je svojevremeno bio viđen kao prozapadno orijentisani ekonomski reformator, iskoristio kampanju da jasnije nego ikada verbalizuje svoj cilj "mirnog raspada BiH".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

OD IZBORA U BIH ZAVISI PRIBLIŽAVANJE EU

Izvor: Kurir, 04.Okt.2010

LONDON - Od ishoda izbora u Bosni i Hercegovini će najverovatnije zavisiti sposobnost te podeljene zemlje da izgradi jače centralne institucije i tako se približi Evropskoj uniji, piše londonski Fajnenšel Tajms o izborima održanim u nedelju u BiH...List navodi da je odziv birača, veći od očekivanog,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.