Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 09:48

Evropska nedelja mogućnosti - u Nišu o lokalnom razvoju 19. maja

Priliku da na jednom mestu saznaju sve o dostupnim fondovima Evropske unije i kako da iskoriste prilike za realizaciju svojih ideja, zainteresovani građani će imati na “EU nedelji mogućnosti” koja će biti održana od 15. do 21. maja. O lokalnom razvoju, energetici, zelenoj tranziciji i prekograničnoj saradnju biće reči na predavanju u Nišu u petak, 19. maja od 9 sati, u hotelu Ambasador.

Kakve mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Evropska unija nudi građanima Srbije, institucijama, kompanijama i organizacija, od finansijske pomoći do slobodnog putovanja i razmene iskustava, zainteresovani će moći da saznaju na preko 120 informativnih sesija i panela koji će biti održani u okviru “EU nedelje mogućnosti”.

Biće predstavljene i brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivredinke, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije udruženja građana, i druge organizacije, a građani će moći da saznaju kako da konkurišu za programe, projekte i fondove Evropske unije.

EU je uz građane Srbije – pruža im brojne mogućnosti finansiranja i pomoći u različitim oblastima. EU nedelja mogućnosti nudi odgovore kako do pomoći i sredstava EU. Srbija i Evropska unija pomažu da se unapredi poslovanje i kvalitet života građana, zato što smo bolji zajedno - kaže ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Brojni sagovornici analiziraće teme iz oblasti ekonomije i davaće konkretne informacije u vezi sa fondovima iz različitih oblasti kao što su biznis, inovacije, obrazovanje, kultura i drugi segmenti saradnje na događaju koji partnerski organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i Vlada Republike Srbije.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević kaže da će građani biti u prilici da se konkretno upoznaju sa uslovima i mogućnostima učešća u programima i projektima Evropske unije.

Reč je o davanju mogućnosti građanima da predstave svoje dobre ideje za nove poslove, usavršavanja, unapređenje sredine u kojoj žive i napretka i da za njih dobiju podršku. To su koristi od evropskih integracija, to je uticaj na naš svakodnevni život - ističe Tanja Miščević.

Prva četiri dana događaj će se održati u Beogradu, a zatim se seli u Niš. Zainteresovani će moći da isprate sva dešavanja onlajn i da postavljaju pitanja na sajtu eumogucnosti.rs.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.