Evropol odobrio uspostavljanje saradnje sa Kosovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 17:40

Evropol odobrio uspostavljanje saradnje sa Kosovom

Upravljački odbor Evropola - kriminalističko obaveštajne agencije Evropske unije, je na poslednjoj sednici odobrio sklapanje Radnog sporazuma s agencijama za sprovođenje zakona na Kosovu, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, a prenela Slobodna Evropa.

Sporazum koji je Upravljački odbor prihvatio predviđa saradnju Evropola i kosovske policije, carine, poreske uprave i jedinice nadležne za sprečavanje pranja novca, u području suzbijanja organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kriminala, korupcije i drugih oblika teškog kriminala.

Kako se navodi u saopštenju hrvatskog Ministarstva, Prištini se ovim sporazumom otvaraju nove mogućnosti u međunarodnoj policijskoj saradnji, poput pristupa Evropolovom komunikacionom kanalu, a, kako se napominje, sporazum omogućava i proaktivniji način saradnje sa svim državama članicama EU.

Iz MUP-a podsećaju da je Republika Hrvatska u svojstvu predsedavajuće Većem EU, snažno podsticala jačanje saradnje s partnerima jugoistočne Europe, što potvrđuje i Zagrebačka deklaracija usvojena 6. maja na sastanku čelnika EU i država zapadnog Balkana, kao i usvajanjem Zaključaka Veća o jačanju saradnje sa zemljama zapadnog Balkana u području migracija i sigurnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.