Izvor: S media, 06.Feb.2013, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Sada se okrećemo pitanju severnog Kosova, biće kritično

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je večeras, nakon trojnog susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom, da je razgovor protekao u "otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi i da su obe strane iskazale privrženost dijalogu i normalizaciji odnosa".

Ona je u pisanom saopštenju za medije rekla da je večeras sa njima razgovarala o tekućem dijalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Beograd-Priština koji već donosi rezultate.

"Sada se okrecehemo pitanju severnog Kosova i sledećih nekoliko nedelja će biti od kritične važnosti”, poručila je Ešton.

Visoka predstavnica je sem toga istakla da su je Nikolić I Jahjaga ubedili u svoju privrženost i podršku dijalogu i procesu evropskih integracija.

"Potvrdila sam obema stranama da imaju evropsku perspektivu I ohrabrila ih da nastave sa naporima neophodnim za napredak u skladu sa decembarskim zaključcima Evropskog saveta", poručila je Ešton.

(Tanjug)

FOTO: Beta/ AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton: Na redu je pitanje severnog Kosova

Izvor: Kurir, 06.Feb.2013

Sada se okrećemo pitanju severnog Kosova I sledećih nekoliko nedelja će biti od kritične važnosti, poručila je Ešton posle razgovora sa Nikolićem i Jahjagom..BRISEL - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton rekla je, nakon trojnog susreta sa predsednikom...

Nastavak na Kurir...

Reakcije na sastanak Nikolić - Jahjaga

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2013

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je večeras, nakon trojnog susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem I kosovskom predsednicom Atifete Jahjagom, da je razgovor protekao u "otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi i da su obe strane iskazale...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.