Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2013, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: EU želi uspeh Srbiji i početak pregovora u januaru

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je izjavila u ponedeljak uveče u Luksemburgu da je sveukupni napredak Srbije ove godine bio istorijski i da EU želi da Srbija uspe na evropskom putu i da se najkasnije u januaru pokrenu pregovori o članstvu. Postoje neka pitanja oko izbora na Kosovu o kojima se mora još razgovarati, ali svi žele da ti izbori budu veoma uspešni i da na njima učešće bude masovono, rekla je Ešton posle zasedanja Saveta za primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU želi uspeh Srbiji i početak pregovora u januaru

Izvor: Beta, 21.Okt.2013

LUKSEMBURG, 21. oktobra 2013.(Beta) - Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je izjavila u ponedeljak uveče u Luksemburgu da je sveukupni napredak Srbije ove godine bio istorijski i da EU želi da Srbija uspe na evropskom putu i da se najka.

Nastavak na Beta...

Ešton: EU želi uspeh Srbiji i početak pregovora u januaru

Izvor: Blic, 21.Okt.2013

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton je izjavila večeras u Luksemburgu na prvom zasedanju Saveta za primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) da je sveukupni napredak Srbije ove godine bio istorijski i da EU želi da Srbija uspe na evropskom putu i da se najkasnije u januaru pokrenu pregovori...

Nastavak na Blic...

Srbija-EU: Godina sa istorijskom završnicom?

Izvor: Deutsche Welle, 22.Okt.2013, 08:30

Srbija želi što pre da uđe u EU. I Beograd i Brisel očekuju početak formalnih pregovora o članstvu najkasnije u januaru 2014. Time bi „istorijska godina“ za evrointegracije Srbije dobila i svoju „istorijsku završnicu“.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.