Izvor: RTS, 27.Jan.2022, 20:29

Eskobar će u Beogradu i Prištini tražiti posvećenost dijalogu

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar izjavio je da će tokom posete Prištini i Beogradu istaći da posvećenost dijalogu pod okriljem EU treba da bude prioritet za obe strane.
"Poslaću istu poruku liderima u obe prestonice: najbolji način da lideri dve zemlje ispune svoja obećanja svojim građanima je da daju prioritet dijalogu uz posredovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU. Ova zamrznuta trenutna situacija, status kvo, ne funkcioniše, kao što vidimo iz stalnog egzodusa mladih ljudi koji veruju da je njihova budućnost negde drugde", rekao je Eskobar za prištinski portal Reporteri.

Naveo je da Beograd i Priština moraju da poštuju potpisane sporazume.
"Nastavljamo da pozivamo i Kosovo i Srbiju da u potpunosti sprovode sporazume i obaveze preuzete u Briselu. Tako nešto zahteva fleksibilnost, kreativnost i u nekim slučajevima kompromis", rekao je Eskobar.
Potvrdio je da za SAD konačni sporazum treba da bude "sveobuhvatan i fokusiran na međusobno priznanje".
Eskobar je poručio vlastima u Prištini da sprovedu odluku Ustavnog suda za upisivanje u katastar zemljišta manastira Visoki Dečani. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eskobar: Kosovo da ispoštuje obaveze

Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2022

PRIŠTINA..Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da se Vlada Kosova obavezala da formira Zajednicu srpskih opština i da Amerika očekuju da Кosovo i Srbija ispoštuju preuzete obaveze...On je u intervjuu za Reporteri...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.