EVROPSKA UNIJA ZA ZDRAVLJE U BiH stiže prvi kontingent vakcina iz Evropske unije, a nije u pitanju KOVAKS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 08:24

"EVROPSKA UNIJA ZA ZDRAVLJE" U BiH stiže prvi kontingent vakcina iz Evropske unije, a nije u pitanju KOVAKS!

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas bi prema najavama trebalo da stignr prvi kontingent vakcina protiv korona virusa iz mehanizma "EU4Health"

Osnivač ovog mehanizma je upravo Evropska unija.

Osim vakcina, danas će u sklopu posete državama Zapadnog Balkana Bosnu i Hercegovinu posetiti i Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji koji je naglasio kako donacijama vakcina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropska unija šalje poruku podrške svim državama Zapadnog Balkana.

Kako je ranije saopšteno u Beču, Bosna i Hercegovina bi putem ovog evropskog mehanizma u prvom kontingentu nabavke trebala dobiti 10.530 Fajzerovih vakcina.

Ministrka civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević ranije je izjvavila da iz mehanizma EU4Health, a posredstvom Vlade Republike Austrije, BiH očekuje 99.105 doza do kraja drugog kvartala i 114.717 do kraja trećeg kvartala ove godine, ukupno 213.822 doze vakcina.

Posredstvom istog mehanizma očekuje se i 380.000 doza iz Poljske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U BiH stiglo više od 10 hiljada doza Pfizer vakcina iz EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2021

Prvi kontigent vakcina koje finansira Evropska unija uručili su vlastima Bosne i Hercegovine komesar EU za proširenje Oliver Varhelyi i austrijski ministar za evropske poslove Alexander Schallenberg. Na sarajevski aerodrom stiglo je nešto više od 10 hiljada doza Pfizer vakcina. U toku ovog mjeseca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.