U BiH stiglo više od 10 hiljada doza Pfizer vakcina iz EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2021, 09:55

U BiH stiglo više od 10 hiljada doza Pfizer vakcina iz EU

Prvi kontigent vakcina koje finansira Evropska unija uručili su vlastima Bosne i Hercegovine komesar EU za proširenje Oliver Varhelyi i austrijski ministar za evropske poslove Alexander Schallenberg. Na sarajevski aerodrom stiglo je nešto više od 10 hiljada doza Pfizer vakcina. U toku ovog mjeseca trebalo bi stići još 40 hiljada doza, a do kraja augusta još 200 hiljada, poručio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija koji je dočekao evropske zvaničnike. “U decembru smo...
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sarajevo stigle prve vakcine koje je donirala EU

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2021

SARAJEVO - Na Sarajevski aerodrom sletio je avion sa 10.530 doza Pfizerovih vakcina protiv virusa korona koje je Bosni i Hercegovini donirala Evropska unija u okviru programa za Zapadni Balkan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Fajzer očekuje da će 2021. prodati vakcine za 26 milijardi dolara

Izvor: Danas, 04.Maj.2021

Američka farmaceutska grupa Fajzer (Pfizer) saopštila je danas da očekuje da će prodati 1,6 milijardi doza vakcina protiv korona virusa, odnosno za oko 26 milijardi dolara, mnogo više nego što se ranije očekivalo.

Nastavak na Danas...

Četvrtina stanovnika EU primila je najmanje jednu dozu vakcine

Izvor: Danas, 04.Maj.2021

Više od četvrtine stanovnika Evropske unije primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa, saopštila je danas Evropska komisija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.