EVROPSKA UNIJA SE USKORO ŠIRI Nemačka ministarka spoljnih poslova najavila ove nove granice

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2023, 00:51

"EVROPSKA UNIJA SE USKORO ŠIRI" Nemačka ministarka spoljnih poslova najavila ove nove granice

Podsetimo, u februaru 2023., na diskusiji na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, Berbok je rekla da veruje da bi Moskva mogla da usreći ceo svet ako okrene svoju politiku za 360 stepeni.

- Budućnost Ukrajine leži u Evropskoj uniji, u našoj zajednici slobode. I uskoro će se protezati od Lisabona do Luganska - rekla je Analena Berbok. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Zauzvrat, zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je ironično reagovala na Burbokovu izjavu, podsećajući na njenu čudnu izjavu u februaru ove godine.

- Ili ulazimo u EU, ili je zaboravila da doda o potrebi da se okrene za 360 stepeni - napisala je ona na Telegram kanalu.

Ministarka nije uzeo u obzir da je u krugu 360 stepeni, pa upotreba ovog izraza u govoru znači povratak na mesto sa kojeg se kreće.

Vladimir Zelenski je 28. februara 2022. potpisao molbu za ulazak Ukrajine u Evropsku uniju, a u junu joj je dodeljen status kandidata.

Da bi započeo pregovore, Кijev treba da ispuni mnoge uslove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.