EU zapretila novim sankcijama Venecueli

Izvor: Beta, 25.Jan.2021, 20:14

EU zapretila novim sankcijama Venecueli

Evropska unija (EU) zapretila je danas novim sankcijama vlastima u Venecueli ako ne osiguraju bezbednost predstavnicima opozicije i dodala da je na parlamentarnim izborim održanim 6. decembra "propuštena prilika za unapredjenje demokratije". "S obzirom na pogoršanje stanja ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u Venecueli, EU je spremna da usvoji dodatne ciljane mere protiv onih koji ugrožavaju demokratiju, vladavinu prava i ozbiljno krše ljudska prava", navodi se u saopštenju šefova diplomatija EU koji su danas u Briselu održali prvi fizički sastanak od početka godine. Ministri su dodali da je na parlamentarnim izborima "propuštena prilika za unapredjenje demokratije" u Venecueli."Jedini izlaz iz krize u Venecueli predstavlja brzi nastavak političkih pregovora i hitno uspostavljanje dijaloga" za organizovanje novih parlamentarnih i predsedničkih izbora koji će biti "verodostojni i transparentni".EU je pozvala i na neposredno i bezuslovno puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU preti Venecueli

Izvor: B92, 25.Jan.2021

Evropska unija (EU) zapretila je danas novim sankcijama vlastima u Venecueli ako ne osiguraju bezbednost predstavnicima opozicije...Oni dodaju da je na parlamentarnim izborim održanim 6. decembra "propuštena prilika za unapređenje demokratije"..."S obzirom na pogoršanje stanja ljudskih prava, vladavine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.