EU preti Venecueli

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 20:57

EU preti Venecueli

Evropska unija (EU) zapretila je danas novim sankcijama vlastima u Venecueli ako ne osiguraju bezbednost predstavnicima opozicije.

Oni dodaju da je na parlamentarnim izborim održanim 6. decembra "propuštena prilika za unapređenje demokratije".

"S obzirom na pogoršanje stanja ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u Venecueli, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU je spremna da usvoji dodatne ciljane mere protiv onih koji ugrožavaju demokratiju, vladavinu prava i ozbiljno krše ljudska prava", navodi se u saopštenju šefova diplomatija EU koji su danas u Briselu održali prvi fizički sastanak od početka godine.

Ministri su dodali da je na parlamentarnim izborima "propuštena prilika za unapređenje demokratije" u Venecueli.

"Jedini izlaz iz krize u Venecueli predstavlja brzi nastavak političkih pregovora i hitno uspostavljanje dijaloga" za organizovanje novih parlamentarnih i predsedničkih izbora koji će biti "verodostojni i transparentni".

EU je pozvala i na neposredno i bezuslovno puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.