EU uvela mere protiv tzv. Kosova: Počnite da se ponašate evropski

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 17:13

EU uvela mere protiv tzv. Kosova: "Počnite da se ponašate evropski"

Potparol Evropske unije Petar Stano govorio je na današnjem brifingu za medije o merama koje su uvedene protiv Vlade tzv. Kosova.

Stano je dodao i da su mere uvedene zbog nesposobnosti tzv. Kosova da "počnu da se ponašaju na evropski način i da deeskaliraju situaciju", podvlačeći da je pristup EU izbalansiran.

"Ono što smo nedavno uradili u svetlu poslednjih eskalacija je uvođenje određenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mera protiv Vlade Kosova zbog njihove nesposobnosti da počnu da se ponašaju na evropski način i da deeskalairaju situaciju, da preduzmu korake ka deeskalaciji", rekao je Stano.

Kako je ukazao, EU je po ovom pitanju u koordinaciji i konsultuje se sa međunarodnim partnerima, uglavnom sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Stano je ponovio da je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj primio zajedničko pismo 56 parlamentaraca iz više zemalja, i da će kao i uvek odgovoriti adekvatnim kanalima a ne preko medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.