Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2020, 19:38

EU razočarana jer nije usvojeno pet međunarodnih sporazuma u kosovskom parlementu

Šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Natalija Apostolova, izjavila je danas da je razočarana poslanicima koji na današnjem zasedanju Skupštine nisu glasali za ratifikaciju pet međunarodnih sporazuma.

Apostolova je na Tviteru navela da politički sporovi između strana onemogućavaju građanima da koriste sredstva Evropske unije.

"Duboko sam razočarana poslanicima koji danas nisu uspeli da ratifikuju međunarodne sporazume. Politička neslaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predstavnika naroda Kosova onemogućavaju građanima da imaju koristi od međunarodne podrške i fondova EU", napisala je Apostolova.

Na današnjoj sednici Skupštine od ukupno 83 prisutna poslanika, samo 75 je glasalo za, što nije bilo dovoljno za ratifikaciju međunarodnih sporazuma jer je za to potrebno dve trećine glasova.

Ovo je treći put da Skupština nije usvojila predloge zakona o ratifikaciji međunarodnih sporazuma, za šta je bilo potrebno obezbediti dve trećine glasova od ukupnog broja poslanika Skupštine Kosova.

Na dnevnom redu bili su Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o finansiranju između Kosova i Međunarodnog udruženja za razvoj, za projekat finansiranja finansijskog sektora, i Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o zajmu između Kosova i Evropske banke za obnovu i razvoj, za projekat razvoja otpadnih voda u Gnjilanu.

Trebalo je da poslanici glasaju i o Nacrtu zakona o potvrđivanju sporazuma o finansiranju projekta katastra nepokretnosti i geoprostorne infrastrukture između Kosova i Međunarodnog udruženja za razvoj.

Na dnevnom redu su bili i Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma između Evropske unije i Kosova o učešću Kosova u programu Unije "Carina 2020" i Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma između EU i Kosova o učešću Kosova u programu EU "Fiskalis 2020".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.