EU produžila sankcije na dan napada fašističke Nemačke na bivši SSSR

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije na dan napada fašističke Nemačke na bivši SSSR

22.06.2015. -

Moskva je izrazila je razočaranje odlukom EU o produženju sankcija Rusiji za još pola godine, ističući da je naročito cinično to što je ona donesena na godišnjicu napada fašističke Nemačke na bivši SSSR.

"Naročito cinično izgleda to što su odluku o produženju antiruskih sankcija zemlje EU donele 22. juna, na dan kada je fašistička Nemačka napala SSSR. Želeli bi smo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << verujemo da je to koincidencija, a ne specijalno smišljen potez", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Šefa administracije predsednika Putina Sergej Ivanov je saopštio da se ne čudi produžavanju sankcija na godišnjicu napada.

"Vas to čudi? Mene, na žalost, odavno ne", rekao je Ivanov.

Ivanov, takođe, ne smatra slučajnom zaplenu ruske imovine u Evropi na dan početka ekonomskog foruma u Sankt-Peterburgu. "Vi verujete u koincidencije? Ja lično, odavno ne verujem", rekao je Ivanov.

MSP je u saopštenju izrazilo razočaranje Rusije što je u EU ponovo prevladao stav rusofobnog lobija "koji je progurao odluku o produženju nelegalnih restrikcija".

"Pritom u Briselu namerno prećutkuju da će to garantovano dovesti do toga da stotine hiljada, a prema nekim ocenama i nekoliko miliona Evropljana, ostane bez radnih mesta", istakli su u MSP-u.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Cinično - sankcije na dan napada Nemačke na SSSR"

Izvor: B92, 22.Jun.2015

Zvanična Moskva je razočarana zato što je odluka EU o produženju sankcija Rusiji doneta na godišnjicu napada fašističke Nemačke na SSSR..."Naročito cinično izgleda to što su odluku o produženju antiruskih sankcija zemlje EU donele 22. juna, na dan kada je fašistička Nemačka napala SSSR....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.