EU produžava za šest meseci sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžava za šest meseci sankcije Rusiji

Šef Saveta Evrope Šarl Mišel je potvrdio da Evropska unija produžava za još šest meseci ekonomske sankcije protiv Rusije. „Saslušali smo izveštaj Francuske i Nemačke nakon samita u normandijskom formatu koji je održan u Parizu 9. decembra. To je bila mogućnost da se razmene mišljenja o situaciji u regionu i da se donesu odluke o produžavanju sankcija na dodatnih šest meseci“, rekao je on nakon okončanja samita EU. Prema njegovim rečima, EU smatra da je implementacija svih tačaka Minskog sporazuma izuzetno važna stvar, zbog čega EU mora da bude veoma pažljiva prilikom donošenja bilo kakvih odluka. Odluka će biti objavljena za nedelju ili dve, nakon čega će stupiti na snagu. Produženje sankcija ne predstavlja pretnju za Rusiju Produženje ekonomskih sankcija od strane Evropske unije ne predstavlja pretnju za Rusiju, izjavio je poslanik Državne dume sa Krima Mihail Šeremet. "Ovo ne oslikava naše evropske partnere. Te su sankcije, naprotiv, ojačale i pomogle u rešavanju naših brojnih ekonomskih pitanja koja su bila, uključujući i ona koja se odnose na zamenu uvoza", rekao je Šeremet za RIA Novosti. Prema njemu, stav EU o Rusiji krajnje je nekonstruktivan. "Pritisak na Rusiju putem sankcija je beskoristan. Sankcije samo štete izgradnji odnosa između država. Uprkos sankcijama, Rusija će i dalje voditi prijateljsku politiku prema drugim državama. Nećemo skrenuti sa puta konstruktivne i korisne saradnje", naglasio je Šeremet.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU produžila sankcije Rusiji – Sputnjik Srbija

Izvor: 011vodič.com, 13.Dec.2019

Šef Saveta Evrope Šarl Mišel zvanično je potvrdio da Evropska unija produžava na još šest meseci ekonomske sankcije protiv Rusije.. „Saslušali smo izveštaj Francuske i Nemačke nakon samita u normandijskom formatu koji je održan u Parizu, 9. decembra. To je bila mogućnost da se razmene...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.