Izvor: 011vodič.com, 13.Dec.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Rusiji – Sputnjik Srbija

Šef Saveta Evrope Šarl Mišel zvanično je potvrdio da Evropska unija produžava na još šest meseci ekonomske sankcije protiv Rusije.
„Saslušali smo izveštaj Francuske i Nemačke nakon samita u normandijskom formatu koji je održan u Parizu, 9. decembra. To je bila mogućnost da se razmene mišljenja o situaciji u regionu i da se donesu odluke o produžavanju sankcija na dodatnih šest meseci“, rekao je on nakon okončanja samita >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << EU.
Prema njegovim rečima, EU smatra da je implementacija svih tačaka Minskog sporazuma izuzetno važna stvar, zbog čega EU mora da bude veoma pažljiva prilikom donošenja bilo kakvih odluka.
Reakcija ruske Državne dume
Produžavanje sankcija sa sobom ne nosi nikakve eknomske pretnje po pitanju Rusije, izjavio je poslanik ruske Državne dume Mihail Šeremet.
„Štaviše, te sankcije su nas ujedinile i pomogle da rešimo brojna ekonomska pitanja koja su nam visila nad glavama“, istakao je.
Šeremet je naveo i da je stav EU po pitanju Rusije krajnje nekonstruktivan, te da je beskorisno vršiti takvu vrstu pritiska.
Reakcija Krima
Lideri EU su faktički krenuli na „sve ili ništa“ usvojivši odluku o produžavanju sankcija Rusiji, stavivši pod pretnju ekonomsku situaciju same Unije, izjavio je zamenik predsednika skupštine Krima Vladimir Bobkov.
„Na žalost, to je bilo očekivana odluka. Međutim, sankcije dokazuju da se Rusija nalazi na ispravnom putu zaštite sopstvenih nacionalnih interesa“, zaključio je on.

The post EU produžila sankcije Rusiji – Sputnjik Srbija appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Evropska unija PRODUŽILA ekonomske SANKCIJE Rusiji

Izvor: Blic, 13.Dec.2019

Šef Saveta Evrope Šarl Mišel zvanično je potvrdio da EU produžava ekonomske sankcije Rusiji na još šest meseci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.