Izvor: RuskaRec.ru, 21.Apr.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa nezadovoljna što Moskva i Minsk planiraju da prodaju jeftinu struju

Zakon o ograničenju uvoza električne energije iz Belorusije, koji je usvojio litvanski parlament, predstavlja važnu meru protiv planova Moskve i Minska da Evropi prodaju veoma jeftinu električnu energiju, izjavila je lider Partije zelenih Nemačke Rebeka Harms.
„Odluka o prekidu veza sa Belorusijom i Rusijom koja je juče doneta veoma je važna ekonomska mera protiv planova Moskve i Minska da Evropi prodaju veoma jeftinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << električnu energiju, koja je proizvedena u nebezbednim nuklearnim elektranama”, izjavila je Harms, prenosi „Vzglяd”.
Ona je dodala da će ova odluka naići na odaziv i u Briselu. Ona takođe smatra da je usvajanje zakona donekle zakasnelo, ali „veoma važno i pravedno”, jer više pažnje posvećuje pitanju Ostrovecke nuklearne elektrane.
Juče je parlament Litvanije usvojio zakon o zaštiti nacionalnog tržišta od električne energije proizvedene u „nebezbednim” nuklearnim elektranama u trećim zemljama. Mada se u dokumentu nijednom ne spominje Ostrovecka nuklearna elektrana, radi se upravo o njoj.
U Litvaniji nuklearne elektrane iz Belorusije pokušavaju da predstave kao opasne, ali im ne uspeva da u to ubede druge zemlje.
Pogledaj vesti o: Jeftina struja,   Litvanija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.