EU daje 2,5 miliona evra preduzećima u 99 gradova i opština

Izvor: B92, 05.Okt.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU daje 2,5 miliona evra preduzećima u 99 gradova i opština

Evropska unija obezbedila je sredstva u visini od 2,5 miliona evra za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzeća koja se bave proizvodnjom.

Sredstva će dobiti preduzeća registrovana u periodu od 2014 - 2018. godine, u 99 gradova i opština, koje su uključene u realizaciju razvojnog programa EU PRO.

Poziv je otvoren do 10. novembra 2019. godine, a preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra, navodi se u saopštenju.

Obaveza korisnika je da obezbede finansijsko učešće u projektu u visini od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Zainteresovani preduzetnici iz mikro i malim preduzećima imaće priliku da se sa ovim programom upoznaju u periodu od 7. do 17. oktobra, navedeno je u saopšštenju.

Cilj programa je da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Prva info-sesija će se održati u Nišu 7. oktobra, a zatim slede sesije u Pirotu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, na Zlatiboru, u Kragujevcu, Šapcu, Kraljevu, na Srebrnom jezeru, u Novom Pazaru, Kruševcu i Zaječaru.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, a on ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapredjenju socijalne kohezije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.