EU ŽELI DA PREKINE ISTORISJKO PRIJATELJSTVO BEOGRADA I MOSKVE Francuski poslanik zagrmeo sa govornice Evropskog parlamenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 22:29

"EU ŽELI DA PREKINE ISTORISJKO PRIJATELJSTVO BEOGRADA I MOSKVE" Francuski poslanik zagrmeo sa govornice Evropskog parlamenta

Prema rečima Marijanija, Evropska unija, koja je ranije podržavala otcepljenje Kosova od Srbije, sada ističe da je Beograd i Prištinu dovela do sporazuma.

Evropska unija konstantno nameće Srbiji svoju spoljnu politiku, želeći time da stavi tačku na istorijsko prijateljstvo Beograda i Moskve, izjavio je Tijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marijani, poslanik u Evropskom parlamentu (EP) iz Francuske, govoreći na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu.

- Evropska unija vrši pritisak na Srbiju da transformiše svoj politički i društveni život. Brisel bi želeo da prekine istorijsko prijateljstvo Srbije i Rusije, namećući Beogradu, između ostalog, svoju međunarodnu politiku - rekao je on.

Kako je istakao, moguće da EU pokušava da natera ljude da zaborave na njenu podršku NATO, koji je bombardovao Beograd.

On se u svom govoru dotakao i pitanja evropskih integracija na Balkanu i neravnopravnog odnosa Evropske unije prema Srbiji i Kosovu.

- Lista zahteva prema Beogradu je beskrajna, dok Brisel stalno podržava zahteve Kosova. Uopšte nismo zainteresovani za stvaranje evropske perspektive na Balkanu, ako je zasnovana na atlantizmu koji Brisel želi da nametne Srbiji - naglasio je parlamentarac.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.