EU: Sutra počinju radovi na uređenju mosta u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 16.Okt.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Sutra počinju radovi na uređenju mosta u Kosovskoj Mitrovici

Uređenje glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i njegove okoline počinje sutra posle podne, saopšteno je večeras iz Kancelarije EU na Kosovu.

Izvođač koga je EU izabrala će zatvoriti obe strane mosta fiksnim barijerama za most i ogradom gradilišta. Građevinski radovi na mostu će se izvoditi tako što će se gradilištu pristupati sa južnog prilaznog puta, navodi se u saopštenju iz Kancelarije EU na Kosovu.

U saopštenju se navodi da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedna strana mosta ostati otvorena za pešake tokom izvođenja radova na revitalizaciji mosta i okoline.

Šef Kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar pohvalio je strpljenje obe strane, izdvajajući oba gradonačelnika, Agima Bahtirija i Gorana Rakića, zbog njihovog razumevanja i saradnje tokom proteklih dana.

Razgovori o Sporazumu o saradnji za opštinske razvojne planove, mapu zona opština i detaljni regulatorni plan se nastavljaju, navodi se u saopštenju iz Kancelarije EU na Kosovu.

Obnova i uređenje glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici je predviđeno sporazumom o slobodi kretanja postignutim 25. avgusta 2015. godine između Prištine i Beograda.

Rekonstrukcija mosta predvidjena Briselskim sporazumom trebalo je da počne u četvrtak, ali je odložena, jer nisu definisane granice između opštine Severna Mitrovica i opštine Mitrovica, pa je EU dala dodatnih 48 sati da se reši ovo pitanje.

Takođe je predviđeno je da se uradi i glavna gradska ulica u severnom delu Mitrovice - Kralja Petra I od mosta do kružnog toka u centru grada i ovaj deo ulice, prema najavama, trebalo je da bude pretvoren u pešačku zonu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EU: Počinju radovi na uređenju mosta u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 08:32

Uređenje glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i njegove okoline počinje danas posle podne, saopšteno je večeras iz Kancelarije EU na Kosovu...Izvođač koga je EU izabrala će zatvoriti obe strane mosta fiksnim barijerama za most i ogradom gradilišta. Građevinski radovi na mostu će se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.