EU: Pripremamo pravni okvir za prenos zamrznutih ruskih sredstava za obnovu Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2022, 14:17

EU: Pripremamo pravni okvir za prenos zamrznutih ruskih sredstava za obnovu Ukrajine

Evropska komisija priprema pravni okvir za prenos zamrznutih ruskih sredstava za obnovu Ukrajine, izjavila je predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen, govoreći u Evropskom parlamentu. „Evropska komisija to smatra pravednim i priprema pravni okvir da zamrznuta ruska imovina i imovina ruskih oligarha bude prebačena za potrebe obnove Ukrajine“, rekla je ona. Fon der Lajen je dodala da zemlje EU neće čekati završetak sukoba u Ukrajini, te da će EU zajedno sa zemljama G7 održati ekspertsku konferenciju o sudbini ruske imovine. "Obnova će zahtevati ogromne napore. Nikada nismo izvodili operacije ovolikih razmera, tako da ćemo morati da okupimo najsjajnije umove da je pripremimo", rekla je ona. S druge strane, danas je predsednik Švajcarske saopštio da bi konfiskacija ruske imovine u korist Ukrajine predstavljala opasan presedan. Zapadne zemlje su pojačale sankcije Moskvi nakon početka specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Kremlj je ove restriktivne mere nazvao ekonomskim ratom. Kako je naglasio Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, te da je njen glavni cilj pogoršanje života miliona ljudi. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Evropska komisija planira prenos zamrznutih ruskih sredstava za obnovu Ukrajine

Izvor: Danas, 06.Jul.2022

Evropska komisija priprema pravni okvir za prenos zamrznutih ruskih sredstava za obnovu Ukrajine, izjavila je danas predsednica Komisije Ursula fon der Lajen u Evropskom parlamentu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.