EU: Pretnje Gasproma su neprihvatljive, oni moraju da se drže svojih obaveza!

Izvor: Press, 03.Jul.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Pretnje Gasproma su neprihvatljive, oni moraju da se drže svojih obaveza!

“Očekujemo od Gasproma da se pridržava obaveza, a pretnje su neprihvatljive”, rekla je novinarima u Briselu Sabine Berger, portparolka evropskog komesara za energetiku Gintera Etingera.

Direktor Gasproma Aleksej Miler zapretio je nedavno da će isporuke gasa EU biti smanjene ako države članice putem obrtanja toka kroz gasovode preprodaju deo kupljenog gasa Ukrajini, kojoj su zbog neplaćenih računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << obustavljene isporuke.

Etinger je prošle nedelje nakon sastanka sa ukrajinskim ministrom energetike Jurijem Prodanom najavio da će EU pomoći 
Ukrajini da prebrodi zimu obrtanjem toka gasa iz Slovačke, Poljske i Mađarske.
“Potrošači sa kupljenim gasom mogu da rade šta hoće”, istakla je Berger, komentarišući stav Gasproma da je obrtanje toka gasa nelegalno.

PROČITAJTE JOŠ:
Ovaj čovek ima najčudniji posao u NASA
Oboren ukrajinski "Suhoj 24" kod Dnjepropetrovska!
Ustanici oslobodili dvoje ukrajinskih novinara
   
Portparolka nije htela da komentariše optužbe ruskog premijera Dimitrija Medvedeva da Ukrajina krade gas namenjen EU koji prolazi kroz tu zemlju, ali je ukazala da tranzit preko Ukrajine zasad teče normalno.
Ona je podsetila da je Ukrajina ponudila EK da pošalje tim stručnjaka da se na terenu uvere da su optužbe Rusije bez osnova i dodala da se na formiranju takvog tima uveliko radi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Povezane vesti

BUKTE NEMIRI: U Donjecku ubijena tri ukrajinska vojnika!

Izvor: Press, 03.Jul.2014

Tela policajaca pronađena su u blizini železničke pruge u severozapadnom delu grada, administrativnom centru Donjecka...Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je u saopštenju i da su napadači pobegli i da je potraga za njima u toku, preneo je AFP...Vlasti u Kijevu u aprilu su pokrenule ofanzivu,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.