EU: Ne priznajemo rezultate izbora u Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2020, 08:51

EU: Ne priznajemo rezultate izbora u Belorusiji

Inauguracija Aleksandra Lukašenka nema demokratski legitimitet i vodi u produbljivanje krize u Belorusiji, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.
Evropska unija ponovo potvrđuje da predsednički izbori u Belorusiji 9. avgusta nisu bili ni slobodni ni pošteni. Evropska unija ne priznaje njihove rezultate koji su bili namešteni. Polazeći od toga, takozvana inauguracija 23. septembra 2020. i novi (predsednički) mandat na koji pretenduje Lukašenko, nemaju nikakav demokratski legitimitet“, navodi se u Boreljovoj izjavi. U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori na kojima je, prema podacima Centralne izborne komisije, Lukašenko pobedio sa 80,1 odsto glasova.  
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.