Lukašenko položio zakletvu: Održana inauguracija u Belorusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

Lukašenko položio zakletvu: Održana inauguracija u Belorusiji

Lukašenko je položio zakletvu držeći desnu ruku na Ustavu Belorusije

Aleksandar Lukašenko je i zvanično preuzeo dužnost predsednika Belorusije. Ceremonija inauguracije održana je u Palati nezavisnosti u Minksu, javljaju ruski mediji.

, a potom je i službeno, po šesti put, preuzeo dužnost šefa države.

Mediji prenose da je inauguracija maltene održana u tajnosti. Naime, nigde nije bilo najavljeno da će Lukašenko položiti zakletvu, već je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dato saopštenje da je to i učinio.

Podsetimo, Lukašenko je prvi put zakletvu položio 1994. Poslednji predsednički izbori održani su 9. avgusta ove godine, a sadašnji predsednik osigurao je novi mandat sa 80,08 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

LUKAŠENKO NA MUKAMA! SAD donele odluku koja će zaboleti celu Belorusiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 08:23

Lukašenko je juče stupio na dužnost predsednika Belorusije, a inauguracija je održana u Palati nezavisnosti, javili su beloruski mediji...SAD ne smatraju Aleksandra Lukašenka zakonito izabranim predsednikom Belorusije, saopštio je predstavnik Stejt departmenta za RIA Novosti...Zvaničnik je rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.