EU: London treba da nam kaže koji put da sledimo o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: London treba da nam kaže koji put da sledimo o Bregzitu

Evropska komisija zatražila je danas od britanskog premijera Borisa Džonsona da joj ukaže koji put da sledi o Bregzitu što je pre moguće nakon što je britanski parlament odlučio da se ne izjašnjava o sporazumu o istupanju Velike Britanije iz članstva u EU.

"Britanska vlada treba da nas obavesti o narednim etapama što je pre moguće", rekla je portparolka Evropske komisije Mina Andreeva.

Britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << parlament odlučio je danas da odloži izjašnjavanje o novom sporazumu koji su nedavno postigli London i Brisel o Bregzitu.

Ta odluka bi mogla da primora Džonsona da od EU zatraži novo odlaganje istupanja Velike Britanije iz članstva u Uniji koji je predviđen za 31. oktobra.

Odluku o odlaganju glasanja prihvatilo je 322 poslanika, dok je 306 bilo protiv.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.