Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2018, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Izbjeći tenzije na Kosovu koje bi ugrozile dijalog

BRISEL - Evropska unija smatra da na Kosovu i Metohiji treba izbjeći tenzije, koje bi ugrozile zajednički cilj - normalizaciju odnosa i postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

“U trenutku kada su obje strane, zajedno sa visokom predstavnicom, potpuno angažovane na definisanju pravnoobavezujućeg sporazuma, a u skladu sa dogovorom dva predsjednika na prethodnom sastanku, 18. jula u Briselu, na terenu ne bi trebalo da postoje tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << normalizacije odnosa”, izjavila je portparolka EU Maja Kocijančić.

Na pitanje Tanjuga o rezultatima rada na izradi nacrta statuta ZSO, za koji rok ističe sutra, Kocijančić je podsjetila da su se sve strane dogovorile i o “jasnim parametrima i vremenskom okviru” rada Upravljačkog tima, uključujući i izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština, u roku od četiri mjeseca od početka njegove izrade.

“Kada Upravljački tim zvanično obavijesti EU o statusu svog posla, to će biti razmotreno na sledećem sastanku na visokom nivou u Briselu. Razumijemo da je posao još u toku“, poručila je Kocijančić.

On je ponovila da EU u međuvremenu nastavlja "posao sa obe strane, kako bi se osigurala implementacija svih dogovora postignutih do sad u okviru dijaloga kome posreduje EU".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Treba izbeći tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj

Izvor: B92, 03.Avg.2018

Evropska unija smatra da na KiM treba izbeći tenzije, koje bi ugrozile zajednički cilj - normalizaciju odnosa i postizanja pravno obavezujućeg sporazuma...“U trenutku kada su obe strane, zajedno sa visokom predstavnicom, potpuno angažovane na definisanju pravnoobavezujućeg sporazuma, a u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.