Miletić: Zataškavanje zločina u Jasenovcu, briše se identitet stradalih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 09:23

Miletić: Zataškavanje zločina u Jasenovcu, briše se identitet stradalih

Jugoslovenski i srpski istoričar Antun Miletić ocenio je da su zataškavanje i lažna tumačenja masovnih zločina u Jasenovcu i NDH danas dostigla takav nivo da će na kraju izgledati kao da su Srbi sami vršili genocid nad Srbima.
On je za Politiku kazao da je teško precizno navesti broj svih žrtava na teritoriji NDH, ali da je ipak uspeo po imenu i prezimenu da dođe do 80.500 žrtava u Jasenovcu, što, kako naglašava, nije nikako konačan broj.
"U Jasenovcu je uklesano, ali bez navođenja nacionalnosti, 83.000 žrtava. Pri tome, logor je počeo da radi u avgustu 1941. godine a prethodno je već mnogo ljudi van ovog prostora ubijeno i postoji spisak", rekao je Miletić, inače i član istorijske komisije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.